Parlak ve ipeksi saçlar için önemli ipuçları

Yıpranan saçlarınızın eskisi gibi parlak ve ipeksi olmasını sağlamak için bu adımları izleyin...


Saçınızı günde 2 kere tarayın
Kulağa çok basit gelse de saçınızı günde 2 kere taramanız, saç derisindeki dolaşımı etkileyecektir. Bu da saç uzamasını tetikler, saçınızın genel beslenmesine iyi gelir.Hiç bir maliyeti olmayan canlandırıcı bir masaj için saçınızı günde 2-3 kez tarayın.

Soğuk su ile durulayın
Soğuk su ile yıkanmaktan çekiniyor musunuz?Soğuk su canlandırıcıdır, dolaşımı tetikler ve mat saçlara iyi gelir.Sıcak su saç derinize zarar verip, saçınızın mat ve kuru olmasını sağlar.Saçlarınızı durularken soğuk su ile yaparsanız bu işlemi, saçınızın daha parlak, daha canlı olmasını sağlarsınız.Ve hızlı uzadığını da göreceksiniz.


Önce krem uygulayın daha sonra şampuan kullanın
Yoksa siz bu ufak hileyi bilmiyor muydunuz?Bu yöntem saçınızı korumak için çok etkilidir. Saçınızı şampuandan önce kremleyerek hem daha fazla nemlenmesini hem de daha parlak olmasını sağlarsınız. Ayrıca böylelikle kremin saçınıza ağırlık yapmasını ve daha çabuk yağlanmasını önlemiş olursunuz.


Haftada 2 kez saç maskesi uygulayın
Saçlarınıza uygun saç maskesini bulduktan sonra zaten uygulaması elbet kolaydır, ama yine de bu adımı atlayıp, saçına maske yapmayanlar çok.Maske krem gibi değildir.Formulleri daha yoğun ve etkilidir.Bir de kendinizin yapabileceğiniz saç maskeleri var...Benim en sevdiğim avokado ve bal maskesi;
Bu maske en iyi saç maskelerinden birisidir.Saçınızın yumuşak ve ipeksi olmasını sağlayıp, onu besleyerek parlaklaştırır. Peki nasıl mı hazırlayacaksınız?Yarım avokado ve 2 yemek kaşığı bala ihtiyacınız var.Bir kaşık yardımıyla malzemeleri iyice karıştırıp, nemli saça uygulayın. 15-20 dakika beklettikten sonra durulayın.

Boyalara ve yüksek sıcaklıklara dikkat
Saç boyalarının saç sağlığına zarar verdiğini biliyorsunuz zaten. Eğer illa ki boyatmak zorundaysanız, ya da boyatıyorsanız yukarıdaki maskeyi, bakımı düzenli yaparsanız problemler en aza inecektir.
Ayrıca kurutma makinası, düzleştirici, maşa gibi cihazları da aşırı kullanmamaya çalışın.İlla bunları da kullanıyorsanız kullanmadan önce saçlarınıza mutlaka ısı koruyucu spreyler, ürünler kullanmaya özen gösterin.Böylelikle saçınızın ısıyla direk karşılaşmasını engellemiş olursunuz.Daha sonrasında tekrar maske ve bakımları yaparsanız, zararı onarabilirsiniz.

İyi beslenmek
İyi beslendiğiniz zaman bu mutlaka dış görünüşünüze yansır. Söz konusu saçımız olduğunda, yediklerimiz anında mineral, demir, çinko ve magnezyum eksikliği olarak güçsüz saç foliküllerine yansır ve saçlarımız mat, kuru, çatlak çatlak olmasına neden olur. Bu yüzden dengeli ve çeşitli beslenme çok önemlidir.

Peki demir, sülfür, omega-3, folik asit ve potasyum hangi besinlerde bulunur?
Sülfür:Brokoli, Pırasa, Kuşkonmaz, Ananas ve Hindistan Cevizi.Bu yiyecekler bedenin kolajen ve keratin üretimini artırıp bedendeki toksinlerin atılmasına yardımcı olur.
Demir:Her zaman yeşil yapraklı sebzelerden yemelisiniz.Ayrıca Mercimek, Hindi ve Tavuk da iyi bir seçenek olabilir.B vitaminlerini metobalize edip saçımıza demir taşımasına yardımcı olurlar. 
Omega-3 Yağ Asidi: Kuru yemiş ya da yağlı balıkları sever misiniz? Bu besinleri tüketmeyi unutmayın, çünkü yağ asidi eksikliği saçın mat ve kuru olmasına neden olur.
Potasyum: Kabak, Mantar, Su kabağı, Kavun ve Kivi tüketebilirsiniz. Ayrıca Somon ve Yoğurtta da potasyum vardır. Eğer beslenme düzeninizde potasyum eksikliği varsa, tırnaklarınız güçsüzleşir ve saç dökülmeleriniz artar.
Folik Asit: Beslenme düzeninize nohut, mercimek, pirinç veya buğday gibi tahıllar ve portakal veya narenciye meyveleri eklemek için daha fazla beklemeyin! Folik asit eksikliği, demir eksikliğinin yanı sıra anemiye de neden olabilir, bu da saç dökülmesine neden olur. 

Herkese parlak ve ipeksi saçlar dilerim, uygulamayı unutmayın sakın :)

Yorumlar

  1. önce krem sonra şampuan inan ilk kez duyuyorum alllah allah .kremden sonra tarıyor muyuz napıyoruz acaba kafam karıştı:)))

    YanıtlaSil
  2. Yok normal kremliyoruz saçlarımızı, daha sonra duruluyoruz daha sonra şampuan işlemine geçiyoruz :) saçınız çabuk yağlanmaya meyilliyse bilirsiniz ki saç kremleri saçı çabuk yağlandırır ama bu şekilde ters işlem yaptığınızda sonuçlar daha güzel ve etkili olur deneyin bence :))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yazılar