Bronzer Dosyası

Merhabalar!!
Konumuz başlıktan da anlayacağınız üzere bronzer!Aslında bu yazıyı yazmak için geç kalmış olabilirim ama her zaman "Geç olsun Güç olmasın" felsefesinde olduğum için, bu konuya el atmak istedim...
Bronzer nedir?
Bronzer yani bronzlaştırıcı pudralar, cilde bronz bir görünüm vermek için kullanılan bir kozmetik üründür. Yaz aylarında kullanılması gerekirmiş gibi bir çağrışım yapsa da her mevsim kullanılabilecek bir üründür.
Çok pratik ürünler olsa da günlük makyaj rutininde genelde atlanan bir üründür.
Bronzer ne için kullanılır?
Cilde bronzluk vermesinin dışında yüzü boyutlandırmak, gölgelendirmek ve cilt rengini ısıtmak için kullanılan bir üründür. 
Bronzer nasıl kullanılır?
Bronzer genelde yüzün yüksek yerlerine uygulanır. Öncelikle elmacık kemiklerinin altına uygulanmalıdır. Bu sayede yüz hem boyutlanmış olur hem de elmacık kemikleri daha belirgin görünür. Alın kenarlarına, şakaklara ve çeneye uygulanması gerekir. Bronzlaştırıcı pudra ile yüz konturleme yapmak da mümkündür. Burnu olduğundan daha ince göstermek için de burun kemiğinin kenarlarına bronzer uygulanabilir.
Bronzer seçerken ten rengi baz alınmalıdır. Genellikle kişinin kendi ten renginden iki ton koyu bronzer tercih etmesi gerekmektedir. Cilt tonlarına göre seçilmesi gereken bronzer tonlarını şu şekilde açıklayabiliriz.
Bronzlaştırıcı pudraların birbirinden farklı çeşitleri vardır. Bunlar ışıltılı, mat ve transparan ürünler olarak çeşitlendirilir.

Bu tarz toz yapıda olan ürünlerin dışında bir de likit bronzerlar vardır. Likit formdaki ürünler fondötenle karıştırılarak bronzlaşmış bir cilde sahip olunmasını sağlarlar. Sadece yüzde değil göz makyajında far olarak da kullanılabilirler. Tüm yanağa sürülerek allık olarak da kullanılabilirler.

Kısaca bronzer/bronzlaştırıcı konusunu sizlerle paylaşmış oldum, daha detaylı bilgiyi en doğru yöntem youtube'da videolar izleyerek öğrenmektir bence...
Bende ilk bronzerımı H&M'den aldım.Aslında bronzer alma gibi bir düşüncem yoktu ama çok uygun bir fiyata ve bir çok kişinin çok sevdiğini de görünce (malum) daha fazla karşı koymak imkansız oldu ve aldım. H&M'in bu bronzing powder'ı yani bronzlaştırıcı pudrası daha çok hafif, yüzü ısıtmak için, içerisinde ışıltılar olan tarzda bir ürün.Koskoca olmasıyla birlikte herhalde benimle birlikte yaşlanacak diye düşünüyorum :)
Ambalajı da gayet dayanıklı çıktı, genelde bu tarz plastik ürünler hemen kırılıp, kapak kısmı kopuyorken bu üründe henüz böyle bir şeyle karşılaşmadım.
Pigmentasyonu normal, öyle ölçüyü fazla kaçırsanız bile yüzünüzü çamur gibi görüntüde göstermez.Kalıcılık, makyajı çıkartana kadar yüzümde kalıyor. Tozutma problemi yaşasa da birazcık, o kadar kusur kadı kızında da olur diyebilirim :) Severek günlük makyajlarda kullanıyorum.
Daha sonra bir de NYC(New York Color)'ın ürününü kullanmaya başladım, bu ışıltısız, mat gerçek anlamıyla kontur işlemi için uygun fiyatlılardan biçilmiş kaftan.Tozutması vs. olmayan gayet memnun kaldığım, H&M'in bronzlaştırıcısından 2 tık daha önde olan bir ürün.Ambalajı tamamen plastik, H&M'inkinin kapağı cam-plastik...Ve NYC'ninkinin içerisinde aynası da mevcut...Lakin bu ürünü fazla kaçırırsanız birazcık yüzünüz çamura bulanmış gibi olabilir, dikkatli kullanmakta fayda var derim...
İlla ikisini kıyaslayacak olursam;
H&M'in bronzlaştırıcısı demin de söylediğim gibi yüzü ısıtmak, hafif bronzer uygulaması için uygun.
NYC'ın bronzlaştırıcısı ise tam anlamıyla bronzer uygulamak için uygun, keskin hatlar yaratmak mümkün.
Ayrıca Nyc'nin bronzerını Benefit'in Hoola isimli bronzerına muadil olarak gösterildiğini biliyor muydunuz?
 Ben iki bronzerımı da severek kullanıyorum, ikisi de gayet uygun fiyatlı...
Siz bronzerlar hakkında ne düşünüyorsunuz?Kullandığınız bronzer varsa yorumlarınızı bekliyorum...
Okuduğunuz için teşekkürler :)

Yorumlar

  1. Ben kontur icin the balm bahama mamayi kullaniyorum, note markasida bronzerda gayet basarili. Zaman zaman goz makyajlarimda bile kullaniyorum bunlari:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güle güle kullanın, bahama mama bana koyu gelmişti ama note'un bronzerı da aklımda alabilirim :) aynen gözlere gölge vermek için de güzel oluyorlar :))

      Sil
  2. bende bu pudraları hiç kullanamam alış olmadığım için galiba :) ama güzel renklermiş emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. tam istediğim bir yazı okumak için teşekkürler:))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yazılar