Hayata Indomie ile Instant Noodle molası

Merhabalar!!
Bugün biraz farklı bir konu ile sizlerleyim!!Bugün hayata indomie ile instant noodle molası veriyoruz!Şüphesiz en sevdiğim pratik yiyeceklerden birisi instant noodlelar!İndomie'de genellikle tercih ettiğim bir marka.Hadi incelemeye geçelim...
Nedir bu "Noodle"?
Bir Çin yemeğidir, bizdeki erişte, makarna gibi bir yemektir.Bizdeki erişte veya makarnadan ayrılan özelliği; şekli, hazırlanma süreci ve yenme şeklidir.Hazırlamak çok kolaydır, şekli çubuk makarnayı andırsa da bunun yapısı kıvır kıvırdır ve pişse bile o kıvırıklığını korur.Birçok çeşidi ve özel sosları bulunur.

Indomie markasının kuruluşu vs hakkında bilgi verecek olursam;
Üretici firması, ADKOTURK, uluslararası yatırımcıların iştiraki ve %100 yabancı sermaye ile 2010 yılından itibaren Türkiye’de faaliyet göstermektedir.Üretim tesislerini Tekirdağ Çerkezköy’de faaliyete geçirmiştir ve böylelikle Türkiye’deki ilk Noodle üretim fabrikası olma özelliği taşımaktadır.
Indomie Noodleların birçok çeşiti bulunuyor.
Spesiyal, Sebze, Kızarmış, Köri, Tavuk, Dana Eti, Domates...

Paketlerin içerisinde;Hazır noodle, Çeşni, Kırmızı Biber tozu, Yağ ve bazılarında da Soya sosu da bulunuyor.
Hazırlanışı;
Indomie hazır noodle'ı kaynamakta olan 2 su bardağı suya ilave ederek 3 dakika haşlıyoruz.Noodle'umuz kaynarken çeşni verici karışımı, yağı ve (isterseniz) kırmızı biber tozunu bir tabağa koyup karıştırın.Noodle'ı sudan çıkartıp süzüyoruz ki ben bazen süzmüyorum, kendi suyuyla yemek de ayrı hoşuma gidiyor.Noodle'ı tabağa koyup içine çeşni verici karışımı ilave ederek iyice karıştırıyoruz ve noodle hazııırr!!
Afiyet olsun!!
Ben hazır noodle yapmayı ve tüketmeyi oldukça seviyorum, hem pratik hem de oldukça lezizler.Her çeşidini de beğeniyorum ama en sevdiğim, spesiyal çeşnili olan.

Umarım faydalı bir yazı olmuştur, okuduğunuz için teşekkürler.Siz hazır noodle tüketiyor musunuz?Yorumlarınızı bekliyorum...
Sevgiler :)

Yorumlar

  1. afiyetle ye kuzum :) geçen 2 yıl boyunca yurtta kalırken bunlardan tükettim. Her çeşidini de denedim.Domatesli olana bir defa denk geldim ve bir daha asla bulamadım. Şimdiki favorim ise tavuklu olan her akşam mutlaka yerim hatta çubuklarım bile var bunlara özel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aa çubuklarla yiyebilmek de özel bir marifet ister, tebrik ediyorum :)

      Sil
  2. çok severim favorim curry li olan ama herkesin favorisi o anlaşılan çünkü bulunmuyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahah kesinlikle katılıyorum, bulması biraz zor :)

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yazılar